• Telefon: (+40)761 605 000
 • office@deraclin.ro
 • Timisoara, Str. Ciocarliei, Nr. 77, Timis

Spalare panouri fotovoltaice


Obtine randament ridicat prin spalare periodica

In contextul scumpirii energiei dar si pentru a reduce efectele poluarii, panourile fotovoltaice devin o alegere din ce in ce mai atractiva, tot mai multe firme si persoane fizice optand sa-si asigure o parte din energie, sau chiar tot necesarul prin intermediul panourilor fotovoltaice.

Pentru a beneficia la maxim de tehnologia panourilor fotovoltaice, acestea se monteaza de obicei in locuri ferite de elemente care pot umbri panourile, astfel cele mai utilizate locuri fiind in camp deschis sau pe acoperisurile cladirilor.

Insa panourile nu sunt expuse doar la lumina razelor solare. Praful, polenul, smogul, cenusa, excrementele de pasari, resturi vegetale si multe alte particule fine aduse de vant se vor depune pe suprafata panourilor si astfel randamentul lor scade chiar si cu zeci de procente.Ce inseamna spalarea panourilor fotovoltaice

 • Pentru a functiona la capacitate maxima este nevoie ca panourile sa fie curate, spalarea lor fiind necesara ori de cate ori se acumuleaza un strat consistent de praf si murdarie pe suprafata acestora.

  Daca sunt montate intr-un unghi suficient de mare, o parte din depunerile acumulate pe panouri poate fi indepartat de ploile mai puternice. Totusi depunerile grosiere (excremente de pasari, murdarie incrustata) nu vor fi inlaturate, de aceea este nevoie ca panourile fotovoltaice sa fie spalate suplimentar.

  De-a lungul timpului, s-a constatat ca depunerile necuratate periodic de pe suprafata panoului poate reduce randamentul acestora cu pana la 25%. De aceea spalarea lor trebuie facuta constanta, la un anumita perioada. In functie de zona in care sunt montate, aceasta periodicitate difera.
doi barbati evalueaza suprafata panourilor fotovoltaiceAi nevoie de servicii de spalare a panourilor fotovoltaice?
Cum se realizeaza spalarea panourilor fotovoltaice

 • Sistemele fotovoltaice montate atat in cadrul gospodariilor cat si in cadrul companiilor, sunt deseori greu accesibile. Montate, in general, pe acoperisul cladirilor, la inaltimi ce de cele mai multe ori depasesc 6-7 metri, splarea fara ustensile adecvate devine aproape imposibila de realizat.

  Acestea se realizeaza atat de la nivelul solului, daca inaltimea permite, cat si cu utilaje specifice de ridicat, in cazul cladirilor inalte, sau direct de pe acoperisul cladirii, in cazul cladirilor de tip hala.

  Spalarea trebuie facuta cu grija. Pentru a evita zgarieturile, se vor folosi sisteme profesionale de curatare cu perii moi rotative, din nylon. Prin frecare continua, ajutata de un volum de apa constant ne asiguram ca indepartam atat impuritatile cat si dejectiile pasarilor. Acestea functioneaza la presiune joasa, astfel se previne deteriorarea panourilor.

  Nu se vor folosi niciodata sistemele de curatare cu presiune direct pe suprafata panourilor.
Cat costa spalarea panourilor fotovoltaice?


 • Pretul pentru spalarea panourilor fotovoltaice se stabileste in primul rand tinand cont de accesibilitate (daca panourile se pot spala de la sol sau este necesar lucrul la inaltime).

  De asemenea, suprafata totala de panouri care necesita spalare dar si ritmicitatea lucrarilor au un rol important in stabilirea tarifului. In urma vizionarii locatiei pentru constatarea accesibilitatii zonei vei primi o oferta personalizata.

  Serviciul de spalare panouri fotovoltaice se adreseaza atat personelor juridice cat si persoanelor fizice din Timisoara sau zonele limitrofe.


  Vezi aici lista completa de preturi pentru serviciile Deraclin

femeie calculeaza pretul pentru spalarea panourilor

clienti

Raspundem cu placere la solicitarile dumneavoastra, telefon (+40)761 605 000