• Telefon: (+40)761 605 000
  • office@deraclin.ro
  • DJ591 106, Sânmihaiu German, Timis

Servicii - Dezinsectie

Dezinsectie


Dezinsectie

DEZINSECTIA reprezintă ansamblul mijloacelor şi metodelor de prevenire și combatere a artropodelor, care vehiculează și transmit (direct sau indirect) boli infecto-contagioase şi parazitare pentru om și animale. Speciile de insecte cel mai des întalnite in acest domeniu de activitate sunt: -gândacul roşu de bucătarie, gåndacul negru de canalizare, musca, tanțarul, molia de haine, greierul de casă, puricele, päianjenul de casă, viespea, furnica neagră, molia, ploşnița, căpuşa etc.


Ce previne:


Dezinsecția previne și combate transmisia unor boli de către insecte și acarieni. Insectele, pe lângă factorul de disconfort pe care il generează, sunt agenți cauzali ai unor pagube economice, precum și agenți de transmisie la om şi animale, a unor boli infecțioase și parazitare.

Este bine de știut că din totalul de peste 1.200.000 specii de insecte, numai un număr restrâns sunt folositoare omului cum ar fi albina, viermele de mătase, insecte acvatice ce constituie hrana pentru peşti. Primejdia mare pe care o prezintă insectele dăunătoare se datorează puterii mari de înmultire şi voracității lor exagerate.

Pagubele materiale se realizează prin transmiterea de boli atât la culturi, cât și la animale. lată câteva boli propagate de insecte, fie prin întepătură, fie prin contact cu alimentele: febra recurentă, tifosul exantematic, tuberculoza, ciuma, malaria, afecțiuni cutanate, dermatoze, iritații ale mucoase-lor oculare, toxiinfecții alimentare, viroze, etc.

Insecticidele folosite sunt de ultimă generație, find din clasa a ll-a de toxicitate.


Se poate realiza:


  • Preventiv (proflactică) care are scopul de a împiedica inmultirea şi răspandirea dăunătorilor, prin crearea de condiții nefavorabile dezvoltării acestora. Ea trebuie să aibă caracter permanent, de preferintă la 3 luni;
  • Curativ (terapeutică sau de combatere) in focar, care urmăreşte distrugerea și îndepartareainsectelor și artropodelor din unitatea asupra căreia se acționează; ea se realizează la intervale repetate de 7- 14 zile (perioada de incubație a insectelor) pentru distrugerea focarelor, fiind urmată apoi de dezinsecția profilactică.

Dezinsecția preventivă se va executa la intervalele prevăzute în legislație şi anume:

  • lunar in industria alimentară (producțtie, depozitare, comercializare) şi îin sistemul sanitar (spitale, policlinici,sanatorii etc) şi de înväțământ (şcoli, grădinițe, cămine, etc).
  • trimestrial, în restul unităților.


clienti

Raspundem cu placere la solicitarile dumneavoastra, telefon (+40)761 605 000