• Telefon: (+40)761 605 000
  • office@deraclin.ro
  • Timisoara, Str. Ciocarliei, Nr. 77, Timis

Dezinsectie Timisoara


Impiedica transmiterea bolilor contagioase

Capusele, paianjenii, tantarii si purecii sunt doar o parte din insectele ce duc un mod de viață parazit si generează disconfort sau transmit boli grave pentru oameni si animale.

 

Putem duce o viata mai linistita, fara aceste insecte daunatoare atunci cand fiecare dintre noi actionam in mod responsabil , astfel ca autoritățile publice locale, operatorii economici, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari au obligația de a asigura executarea dezinsectiei in spațiile pe care le dețin cu orice titlu, la frecvența prevăzută in legislatie, si anume:

 

a) trimestrial și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, instituțiilor publice și spațiile comune închise ale clădirilor;

 

b) lunar și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar și ale unităților sanitare;

 

c) numai la solicitarea persoanelor fizice din spațiile cu destinație de locuință.

 

Daca faci parte din categoriile ce sunt obligate sa apeleze constant la servicii de dezinsectie suna acum si afla cum te putem ajuta








Ce este dezinsectia?

Pentru a combate si preveni bolile transmise de insecte si acarieni este necesar ca pe langa curatenie, dezinfectie si deratizare sa se realizeze si proceduri de dezinsectie.

 

Prin dezinsectie se elimina insectele daunatoare (gandaci, muste, furnici, tanatari, viespi, purici, capsue, plosnite , molii, acarieni) fara a afecta oamenii sau animalele de companie.

 

Vegetatia din imprejurimi, gunoiul menajer, prezenta apei (chiar si in cantitati mici) favorizeaza cresterea numărului de insecte, de aceea serviciile de dezinsectie trebuie efectuate in mod regulat.

Interzis insectelor



Ai nevoie de servicii specializate de dezinsectie?




De ce este necesar serviciul de dezinsectie?

In cele mai multe cazuri, muşcăturile de insecte pot provoca mancarimi suparatoare sau reactii alergice, insa insectele pot transmite si diverse boli.

 

Cum se incalzeste putin afara cum apar si problemele cu insectele.

 

Nu poti sta linistit pe afara ca apar tantarii. Macar de te-ar lasa sa dormi la noapte…. dar bazaie si te musca continuu. Aparatul cu pastile ii mai anesteziaza putin dar dupa vreo 2 ore reapar cu forte proaspete, mult mai nervosi decat erau initial.


Dar probleme destul de mari pot aduce si gandacii de bucatarie.


Acestia sunt cunoscuti pentru usurinta cu care se inmultesc si se raspandesc pe o suprafata intinsa. Ajung dintr-un apartament in altul prin tevile de scurgere, prefera locurile umede si intunecate si sunt activi mai ales noaptea.


Hrănindu-se cu diferite resturi alimentare in special de origine vegetală pot contamina produsele cu care intra in contact prin transmiterea de agenți patogeni ai diferitelor boli.


De obicei sunt găsiți în subsoluri și pivnițe, în crăpăturile pereților sau fisurile mobilelor din bucătărie și cămări, spații goale de sub podea, toalete, în spatele căzilor, chiuvetelor, caloriferelor, cuptoarelor și țevilor de apă caldă.


In general daca exista intr-o locatie e foarte probabil sa fie si in spatiile din vecinatate. Atunci cand apar gandaci intr-un apartament sau la subsolul unui bloc, pentru a obtine rezultate maxime, este recomandat ca dezinsectia sa se faca si in celelalte apartamente.


In exteriorul cladirilor, in zonele cu spatiu verde problema o constituie capusele.


Acestea ajung in iarba fie prin intermediul animalelor (caini, pisici, rozatoare, pasari) fie prin intermediul vantului. Muscatura de capusa este periculoasa atat pentru om cat si pentru animalele de companie.


Scopul dezinsectiei este acela de a evita neplacerile cauzate de insectele daunatoare. Chiar daca au dimensiuni mici și la prima vedere par inofensive, acestea pot fi periculoase pentru sănătatea noastră.








Insectele iti fac probleme?





Tipuri de dezinsectie

Dezinsectia preventiva (profilactica)

Are ca scop împiedicarea apariţiei şi răspândirii insectelor dăunătoare. În mod uzual dezinsecţia profilactică se face la un interval de cel puţin 3 luni, dar nu mai mult de 6 luni.


Pentru a obtine rezultate cat mai bune trebuie ca pe viitor in spatiul in care s-a facut dezinsectie sa nu mai fie lasate resturi de mancare intrucat acestea constituie sursa de hrana si atrag insectele.


Dezinsectia ca si metoda preventiva are rolul de a crea o bariera asupra spatiului vizat si de a preintampina devoltarea sau stationarea daunatorilor in acea zona.


Dezinsectia curativa (de combatere)

 

Are rolul de a eradica daunatorii existenti intr-un anumit spatiu. Ea se realizeaza repetitiv la intervale cuprinse intre 10-15 zile in functie de daunatorii vizati, pentru distrugerea focarelor, fiind urmata apoi de dezinsectia profilactica.


In dezinsectia curativa, orice interventie asupra insectelor daunatoare se efectueaza in minim 2 etape, la intervalul specific fiecarui tip de daunator: in prima etapa se intervine cu tratament de soc asupra insectelor vii, mature, in cea de-a doua etapa se intervine asupra larvelor abia iesite din oua.





Dezinsetie preventiva si dezinsectie curativa




Cum se face dezinsectia?

Procesul in sine nu este unul foarte complicat, dar important este sa se respecte cateva etape ..

 

-se evalueaza gradul de infestare, tipul de daunatori, spatiul in care este necesara interventia, profilul de activitate, accesibilitatea asupra suprafetelor. Pe baza evaluarii se alege metoda si se intocmeste planul de actiune.

 

-planuri complete de eliminare a insectelor din interiorul cladirilor si din exterior.


Combaterea sau prevenirea se realizeaza prin pulerizarea de substante lichide cu: - pompe de joasa presiune (vermorel ) - cu pompe de mare presiune ( atomizoare) - cu aparate de nebulizare (ULV-uri) - cu pistoale aplicatoare de gel


Pentru insecte taratoare substanta se va aplica printr-o pulverizare a tuturor ascunzisurilor si a tuturor celorlalte locuri unde pot aparea inesctele.


Pentru insecte zburatoare substanta se va aplica sub forma de ceata rece ( cu nebulizator).


La alegerea produselor insecticide si a echipamentelor de aplicare se tine cont de mai multi factori: gradul de infestare, tipul de daunator, profilul de activitate al clientului, accesibilitatea in spatiu, etc


Interventia de dezinsectie dureaza aproximativ 15-30 de minute, in functie de suprafata. Perioada de parasire a spatiului este diferita in functie de metodele si substantele utilizate: in cazul serviciilor de dezinsectie pentru gandaci este de 0-1 ore iar pentru purici de 4-6 ore.


Conform reglementarilor in vigoare, dupa fiecare interventie, vom emite un proces verbal de executare a lucrarilor de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie. Acest proces verbal reprezinta dovada in fata autoritatilor (DSP, DSV) si contine anumite informatii specifice precum: data interventiei, cantitatea si denumirea solutiilor utilizate si totodata metodele folosite. Totodata, atunci cand se apropie termenul prestabilit pentru operatia de dezinsectie, va notificam noi.




Metode de dezinsectie

Metodele de dezinsecție aplicate, sunt adaptate fiecărui tip de spațiu în parte. La alegerea produselor insecticide și a echipamentelor de aplicare ținem cont de o serie de elemente, precum: profilul de activitate al clientului, gradul de infestare, dăunătorul cu care se confruntă, accesibilitatea spatiilor s.a.


•Metoda chimica

Toate substantele insecticide utilizate sunt de uz profesional, avizate de catre Ministerul Sanatatii si fac parte din grupele cu toxicitate III si IV. Dupa uscare acestea nu dauneaza oamenilor si nici animalelor de companie.


Metoda chimica consta în folosirea substantelor insecticide de ingestie si contact pentru combaterea larvelor si a insectelor adulte. Substantele se aplica sub forma de pulberi, pulberi muiabile, solutii, emulsii, aerosoli calzi, aerosoli reci, fumigatii.


Metoda ecologica

 

Metoda ecologica consta în amplasarea unor capcane cu suport adeziv, pe care insectele ramân imobilizate.


Aceasta metoda se foloseste mai ales în spatiile în care nu pot fi utilizate substantele chimice sau in zone in care activitatea nu poate fi itrerupta.







Dezinsetie ecologica cu capcane cu lipici in care se lipesc insectele



Actioneaza din timp pentru a evita neplacerile ulterioare

clienti

Raspundem cu placere la solicitarile dumneavoastra, telefon (+40)761 605 000