• Telefon: (+40)761 605 000
  • office@deraclin.ro
  • Timisoara, Str. Ciocarliei, Nr. 77, Timis

Servicii dezinfectie


Impiedica transmiterea bolilor contagioase

Esti responsabil cu administrarea unui bloc, gradinite, salon de infrumusetare, birouri, hala de productie sau orice alt loc cu trafic intens? Atunci serviciile de dezinfectie reprezinta o necesitate pentru tine.

 

Ce s-ar intampla daca angajatii sau colaboratorii tai, copiii din gradinita ta, clientii din magazinul, hotelul sau salonul tau ar contacta un virus si s-ar imbolnavi la locul de munca sau in spatiile pe care le administrezi?

 

Nu iti doresti ca activitatea sa-ti fie intrerupta cateva saptamani din cauza izbuncnirii unui focar, punand in pericol atat personalul cat si bunul mers al afacerii.

 

In contextul actual in care virusul sars cov 2 a cucerit intreaga lume, lupta pentru evitarea imbolnavirii este continua. Cu totii ne dorim evitarea infectarii. Purtarea mastii, a manusilor sau dezinfectarea mainilor sunt cateva metode de a preveni imbolnavirea dar cea mai importanta metoda este cea de dezinfectie a incaperilor.




Ce este dezinfectia?

Dezinfectia este o metoda de decontaminare, dezinfectare si sterilizare a spatiilor prin dezinfectie distrugandu-se microorganismele responsabile cu transmiterea de boli infectioase si parazitare.

 

In zilele noastre se vorbeste tot mai mult despre dezinfectie, dar dezinfectia nu reprezinta o noutate, aceasta efectuandu-se de mult timp mai ales in spitale.

     

Spalatul pe maini cu apa si sapun, curatatul pardoselilor sau stergerea suprafetelor cu solutii sub forma lichida sau spray sunt forme primare de dezinfectie. Acestea nu trebuie sa inlocuiasca ci sa preceada procesul de dezinfectie, curatenia fizica fiind una din etapele procesului de dezinfectie.

 

In spatiile in care isi desfasoara activitatea mai multe persoane, in care curatenia nu elimina riscurile de raspandire a bacteriilor este necesar sa se apeleze la firme specializate in servicii de dezinfectie.






Eliminarea virusilor prin dezinfectie



Ai nevoie de servicii specializate de dezinfectie?




De ce este necesar serviciul de dezinfectie?

Principalul motiv pentru care se realizeaza dezinfectia este acela de a preveni si combate infectiile si bolile transmisibile.

 

In locurile inchise cu flux mare de oameni, raspandirea microorganismelor este greu de controlat. Cu o viteza de inmultire si o perioada de viata mare, acestea sunt usor purtate in aer sau pe diferite obiecte locul devenind un adevarat focar.

 

Aerisirea constanta a spatiului este utila dar trebuie realizate si proceduri de dezinfectie.











Tipuri de dezinfectie

Dezinfectia se realizeaza preventiv (profilactic) si are drept scop distrugerea germenilor.



Se execută lunar în unitătile sanitare, şcolare si de alimentație publică si trimestrial sau de cate ori este necesar in restul unitatilor.


In momentul in care apar cazuri de boli infectioase, pentru a limita transmiterea acestora este necesara o dezinfectie suplimentara (cunoscuta ca dezinfectie terapeutica sau de combatere) pana la lichidarea intregului focar.



In cazul in care chiar si o singura persoana este confirmata cu o boala contagioasa dezinfectia trebuie efectuata cat mai rapid
.  




Dezinfetie preventiva - dezinfectie de combatere

Afla cum te putem ajuta





Cum se face dezinfectia?

Procesul in sine nu este unul foarte complicat, dar important este sa se respecte cateva etape ..

 

Dezinfectia nu inseamna doar aplicarea solutiilor, inainte de aplicarea metodelor de dezinfectie, locul trebuie curatat temeinic.
Atat in spatiile rezidentiale cat si in cele comerciale,(birouri, depozite etc) pardoselile, tapiteriile, mochetele sau covoarele se vor aspira, apoi se vor curata cu produse specifice de curatenie. Peretii si pavimentele lavabile, mobila, obiectele sanitare, usi acces, aparataje electrice si corpurile de iluminat se vor sterge de praf, apoi curatate cu produse de curatenie.
Abia dupa toate aceste procedure se face dezinfectia.

 




Metode de dezinfectie

Cand vorbim despre dezinfectarea incaperilor avem in vedere atat suprafetele din incapere (podele, pereti, mobilier) cat si volumul de aer in care pot exista agenti patogenti (bacilul tuberculozei, virusurile gripale, virusul varicelo-zosterian, corona-virusuri, etc).


Astfel exista mai multe metode de dezinfectie



Dezinfectia fizica (manuala)


La dezinfectia manuala suprafetele se curata cu apa si detergent apoi se aplica un dezinfectant biocid.
Eficienta de eliminare a germenilor patogeni este in proportie de 90%.
Astfel se vor avea in vedere pardoselile, peretii si pavimentele lavabile, mobilierul si pervazele, grupurile si obiectele sanitare, covoarele, mochetele si tapiteriile



Dezinfectia chimica



Dezinfectia chimica presupune folosirea unor substante chimice diverse administrate prin stergere, scufundarea obiectelor in solutii, stropire sau pulverizare, vaporizare sau aerosolizare.




»Dezinfectie prin nebulizare – ceata rece


Spre deosebire de aerul de afara, cel din incaperi are o concentratie mare de bacterii.

Pentru a obtine o dezinfectie aproape perfecta, in proportie de peste 99% este necesar ca dezinfectia sa se faca prin nebulizare.


Nebulizatoarele de dezinfectare generează ceață rece formată din picături mici între 20-50 microni.


Substantele biocide folosite la nebulizare acţionează la nivelul aerului din încăpere eliminand germenii, ciupercile și virușii.


Dezinfectia prin nebulizare reprezinta aproape o sterilizare a spatiului dezinfectat si se poate folosi la dezinfectarea încăperilor, birourilor, sălilor de operație, apartamentelor, spațiilor, vehiculelor și a tubulaturilor sistemelor de aer condiționat.



»Dezinfectie prin termonebulizare – ceata calda


Dezinfecția se realizează cu ajutorul unui aparat numit termonebulizator, care funcționează pe bază de benzină și care transformă soluția dezinfectanta în particule fine, la nivel de micron. Particulele fiind ușoare se încălzesc de la aerul generat de motor și plutesc în aer. Metoda este folosită pentru suprafețele mai mari, extinse și pentru vegetații dense.


In multe situatii, bolile contagioase pot sa ramana asimptomatice, manifestandu-se abia in faza lor finala, de aceea in spatiile cu trafic mare de persoane este recomandat ca dezinfectia sa se faca la intervale regulate de timp.


La fel ca in cazul deratizarii si al dezinsectiei, si la dezinfectie folosim proceduri clare si substante omologate. Personalul care efectuaza aceste operatiuni speciale este autorizat in acest sens astfel incat riscurile sa fie minime.

 




Dezinfectie manuala

 
Dezinfectarea manuala a mobilierului cu laveta si dezinfectant biocid

 
Agent deratizare dezinfecteaza o incapere prin nebulizare



Actioneaza din timp pentru a evita neplacerile ulterioare

clienti

Raspundem cu placere la solicitarile dumneavoastra, telefon (+40)761 605 000