• Telefon: (+40)761 605 000
  • office@deraclin.ro
  • Timisoara, Str. Ciocarliei, Nr. 77, Timis

Deratizare Timisoara


Evita problemele create de rozatoare

Desi noi interactionam zilnic cu ele, cu siguranta tu nu vrei sa le intalnesti Nu a fost niciodată mai simplu, mai ieftin și mai rapid să scapi de rozatoare.

Considerate de catre unii ca fiind micute, dragute si inofensive, responsabile de tipete, fobii si adevarate spaime mai ales in randul femeilor, adevarul e ca nu ti-ai dori sa le ai prea mult timp prin preajma. Rozatoarele, caci despre ele este vorba, nu sunt nici pe departe asa inofensive precum par la prima vedere.

Indiferent ca stai la casa sau bloc, in Timisoara sau in judet, esti proprietar, administrezi cladiri sau te ocupi de facility managemetul companiei de serviciile noastre de deratizare cu siguranta ai nevoie.

Rozatoarele nu tin cont nici de marimea sau utilitatea cladirii, nici de faptul ca ai buget pentru investitii sau abia iti ajung banii de la o luna la alta si esti mereu nevoit sa mai tai din cheltuieli. Ele au un singur scop: Sa roada! Si o fac atat de bine incat daca le ignori vei realiza adevarata lor super-putere: aceea de a provoca pagube irecuperabile!




Ce este deratizarea ?

Deratizarea presupune realizarea unor masuri specifice care au ca scop, reducerea, impiedicarea refacerii sau combaterea totala a populatiilor de rozatoare dintr-un perimetru.

Vegetatia din imprejurimi, gunoiul menajer si depozitarea haotica a lucrurilor in perimetrul curtiilor dar si in exteriorul lor, favorizeaza adapostirea si inmultirea rozatoarelor.

Pentru ca numarul daunatorilor este greu de controlat iar viteza de inmultire a lor este foarte mare , serviciul de deratizarea trebuie sa fie un proces continuu sustinut de monitorizari regulate.

Realizarea acestor servicii se face prin metode specifice astfel incat oamenii, animalele de companie sau alte animale nevizate sa nu fie afectate.




Ai nevoie de servicii specializate de deratizare?





De ce este necesar serviciul de deratizare?

O caracteristica a rozatoarelor este dezvoltarea excesiva si cresterea permanenta a incisivilor, iar cresterea continua a lor ii obliga sa roada ceva tot timpul, ca sa ii toceasca. Astfel pe langa daunele agroalimentare produse din nevoia de hranire, aduc daune importante si prin rosul diverselor obiecte.

 

Pe langa pagubele economice, atat soarecii cat si sobolanii sunt purtători de boli și infecții, contamineaza cerealele sau alte resurse alimentare prin firele de par, urina sau fecale, provocand astfel toxinfectii alimentare si deteriorarea alimentelor, genereaza mirosuri neplacute, produc infestatii de purici sau capuse raspandind cu usrurinta trichineloza, leptospiroza si alte boli periculoase.

 

Si pentru ca din clasa mamiferelor, rozatoarele reprezinta aproximativ o treime, deratizarea trebuie sa fie o prioritate.









Rozatoarele iti fac probleme?





Tipuri de deratizare

Exista doua tipuri de deratizre iar fiecare are rolul sau. Astfel avem:

Deratizarea preventiva (profilactica)

Deratizarea preventiva are ca scop impiedicarea raspandirii si inmultirii daunatorilor si se realizează prin eliminarea tuturor surselor de apa si hrană pentru rozătoare, atat la interior cat si la exterior, astuparea crăpăturilor și a găurilor prin care se pot strecura, practic limitarea locurilor de adăpost.


Pentru rezultate optime pe termen lung si ca pe viitor problemele sa nu reapara este nevoie de mentinerea ordinii, a curateniei si monitorizare constanta.



Deratizarea curativa (de combatere)

Deratizarea curativa sau de combatere este obligatorie pentru toate persoanele juridice, insa este accesibila si recomandata si persoanelor fizice si are rolul de a eradica daunatorii in zona vizata.


Serviciul se poate realiza atat prin metode mecanice, prin montarea de statii sau capcane, sau metode chimice, precum soluții și tratamente toxice si are ca scop eliminarea rozatoarelor din spatial afectat.


Metodele chimice sunt mult mai eficiente decât metodele mecanice deoarece raza de acțiune este mai mare, acționează lent dar sigur astfel încât să afecteze toată populația de dăunători dintr-o anumita zona


Statie intoxicare de deratizare exterioara asezata la baza cladirii




Cum se face deratizarea si care este procesul unei firme de deratizare ?

Serviciul de deratizare este un serviciu complex.

 

Inainte de alegerea modului in care se va face , exista cateva etape obligatorii de evaluare a locatiei.

 

La interior se evalueaza gradul de infestare in functie de urmele de excremente, de resturile de mancare ramase, cuiburi de materiale maruntite, gauri in pereti si pardoseli gasite la fata locului.


Dupa inspectia amanuntita a spatiului, tinandu-se cont de gradul de insfestare, destinatia spatiului si tipul de daunatori se stabileste metoda de aplicare a serviciului (chimic sau ecologic) , produsele folosite si frecventa serviciilor.


La exterior, dertaizarea consta in crearea a doua bariere: una perimetrala la baza imprejmuirii locatiei si una la baza cladirii prin amplasarea de substante raticide in statii de intoxicare (din material plastic, dotate cu sistem de inchidere cu cheie, pentru a putea evita accesul voit sau accidental atat al oamenilor, cat si al animalelor de companie) tinandu-se cont de zonele de transit.


Ultima etapa – monitorizarea. Procesul de deratizare este unul de lunga durata. Dupa montarea statiilor interioare si exterioare urmeaza monitorizarea, adica vizitarea periodica a locatiei.

In cadrul vizitei:
•Se verifica fiecare statie in parte.
•Daca exista statii care au fost atacate (s-a mancat din ele) se vor realimenta.
•Se verifica daca s-a prins ceva in capcanele mecanice
•Se constata prezenta sau abesnta rozatoarelor in interior
•Se suplimenteaza numarul de statii daca se observa ca in anumite zone exista o activitate mai intensa.



Metode de deratizare

In functie de profilul de activitate al beneficiarului, dăunătorul cu care se confruntă dar si gradul de infestare vor fi adaptate si metodele de deratizare aplicate. Astfel avem doua metode:


•Deratizarea chimica

Deratizarea chimica se realizeaza prin montarea statiilor de intoxicare, care se dispun intr-un sistem tip bariera pe perimetrul suprafetei care urmeaza a fi tratata, in jurul cladirilor cat si la caile de acces, dupa care se alimenteaza statiile cu substante raticide.



Deratizarea ecologica

Deratizarea ecologica se realizeaza cu ajutorul statiilor de monitorizare de tip capcana, care permite intrarea rozatoarelor dar nu si iesirea lor sau capcane cu lipici pe baza de adeziv cu atractant alimentar sau hormonal.


Aceasta metoda se foloseste mai ales în spatiile în care nu pot fi utilizate substantele chimice (industria alimentara) sau in zone in care activitatea nu poate fi intrerupta.



Statie intoxicare de exterior din material plastic pentru rozatoare



Actioneaza din timp pentru a evita neplacerile ulterioare

clienti

Raspundem cu placere la solicitarile dumneavoastra, telefon (+40)761 605 000